Gratis Insulineresistentie Check

Doe de gratis Insulineresistentie Check en meet jouw mate van insulineresistentie.

We worden overspoeld met ziektes veroorzaakt door een verkeerde leefstijl en voeding, ook al denken we gezond te leven. Ziektes als hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, overgewicht, Alzheimer en diabetes type 2 komen steeds vaker voor. In Nederland hebben we ruim 1,2 miljoen mensen met diabetes type 2. Er komen er wekelijks 1200 bij. Veel mensen weten niet eens dat ze ermee rond lopen. Deze ziektebeelden hebben iets met elkaar gemeen: aan de basis ligt insulineresistentie.Topje van de ijsberg

Deze ziektes zijn echter het topje van de ijsberg. Insulineresistentie kan worden verbonden aan meer klachten en kenmerken die je waarschijnlijk niet zo snel zou verwachten. Als je deze kenmerken gaat herkennen dan zie je steeds meer mensen om je heen die er één of meer van hebben.

Wat is insulineresistentie?

Een cel die resistent is voor de werking van insuline is minder goed in staat om glucose op te nemen. Dit komt niet doordat de alvleesklier minder insuline aanmaakt, integendeel juist. Insuline komt in veel grotere hoeveelheden vrij om toch nog opname van glucose mogelijk te maken. Helaas met steeds minder resultaat. Uiteindelijk ontstaat dan diabetes type 2.

Doe de Check

Met deze check kun je bij jezelf nagaan of er sprake is van insulineresistentie. Het is heel eenvoudig.

  1. Download de Insulineresistentie Check en beantwoord alle vragen met JA of NEE.
  2. Bereken je Taille Lengte Ratio en noteer de uitkomst.
  3. Na 24 uur ontvang je een mail waarin je leest wat jouw antwoorden en Taille Lengte Ratio betekenen voor jouw mate van insulineresistentie.